Трябва ли да имаме мотивационен лектор на събитието, което организираме?

Трябва ли да имаме мотивационен лектор на събитието, което организираме?

Замисляли ли сте се дали трябва да наемете мотивационен лектор на вашето годишно събитие на компанията или на събитие, на което представяте ваш нов продукт/услуга пред вашите партньори и клиенти? Дали би било добре някой външен за компанията човек да провокира интерес, да повиши мотивацията, да накара слушателите да се замислят, да ги провокира да погледнат на нещата от друга перспектива и да обърнат повече внимание на собствените си таланти и способности, да предвкусят успеха, който може да имате заедно?

При организирането на събития, не трябва да се ръководите само от перфектната организация, но и от резултатите, които ще имате, от действията и последствията, които ще предизвикате и от посланията, които ще оставите след събитието.

С поканата на мотивационен лектор може да придадете допълнителна стойност на вашето събитие. Мотивационният лектор, обикновено, има репутацията на експерт в дадена тема. Той изнася реч, презентация, която има за цел да мотивира и вдъхнови аудиторията. Главната цел на мотивационния лектор е да промени хората, както емоционално, така и на ментално ниво и да им помогне по пътя към промяната. Идеята да ползвате мотивационен лектор, е да се насочат мислите на публиката към възможностите, чрез убедително говорене за вдъхновение и мотивация, вместо да се заровят в проблемите, пречките и трудностите.

Най-често мотивационният лектор представя своя собствен опит с аудиторията. Той е известна личност, лесно разпознаваем, натрупал опита си с проби и грешки. Успешен е и е фокусиран в това, което прави. Автентичен е, раздава се и разказва онази история, която да внуши търсеното послание. За да е истински вдъхновяваща историята и да е от полза, прави паралели между неговия личен живот и ситуацията на възложителя.

Преди да се обърнете към мотивационен говорител, формулирайте посланието, което искате да стигне до участниците. След като имате ясна цел, ще можете да подберете правилния мотивационен говорител за вашето събитие. Така, историята на живота му ще съдържа посланията, които са ви нужни и ефекта наистина ще е вдъхновяващ.

Мотивационният лектор ще използва елегантен подход да вплете своята история с темата на събитието, ще направи връзката на мотивационната реч с цялото корпоративно събитие, като я превърне в значими изводи по пътя към успеха. В своите истории, мотивационния говорител, използва интересни модели и примери от живота и работата си, които насърчават участниците в събитието да повярват в своите собствени способности и в самите себе си. Той грабва аудиторията с позитивизъм, вдъхновение и личен пример.

Мотивационният лектор може да даде енергия, която да послужи за ускоряване на двигателя на успешното събитие.

Ако сте се вдъхновили да ползвате мотивационен лектор при следващото събитие, то нашата мотивация да инспирираме един различен подход в организацията на събития е довела до успех.

Мотивацията е основа за успех, както в личния живот, така и в бизнеса и в организирането на събития, разбира се.

Мотивацията може да дойде от различни места и да носи различни имена – добрите мотивационни лектори говорят на разбираем език, споделяйки преодолените несгоди, победи, уроци, аранжирани с порядъчно количество време и усилия, за преследване на мечтите и постигане на успех. Те могат да вдъхновят вашия екип или гостите на вашето събитие да достигнете заедно нови висоти. И не само…

Приложете различен подход в организацията на събитието, дайте тласък на друг поглед и направете интересно, полезно и значимо вашето събитие. Ползвайте мотивационен лектор!

Разгледайте другите наши предложения за тиймбилдинг.

Направете събитието незабравимо, вълнуващо и инспириращо.